Zeeland – Dongen | Dag twee

Ezels zijn luidruchtige lastpakken! Zo dat is er uit.
De hele nacht laten ezels weten dat ze er nog zijn… niet praktisch 30 meter van je tent!
Als het aan mij had gelegen had ik vanochtend om 4 uur ezelbiefstuk gegeten.

Uit de tent om half acht, alles ingepakt. Nog een uitgebreide poging gedaan om de tent droogte krijgen, bijna gelukt 🙂
Na ontbijt, koffie en broodjes met chocolade(reep), de traditionele foto bij de entree en een gemeend afscheid van de ezels rond negen uur op de fiets.

De tekst over Zeeland van gisteren moet worden bijgesteld, het dorp heeft een kern met winkels, bank en interieurvormgever. Zelfs best wel leuk.
Na de dorpskern van Zeeland door Zevenhuizen en dan een bos/heidegebied in, dit duurt tot Loo. Een prachtige fietsroute over halfverharde paden door het loofbos en langs heidevelden. Op de kaart heeft dit gebied geen naam.
Na Loo door Donzel, Munnikens-Vinkel en Vinkel. Daar bij de COOP drinken, broodjes en een watermeloenpart uit de koeling gekocht.
De watermeloen is 10 minuten oud geworden; heerlijk!

Tot Rosmalen weer het bos in, karrensporen en halfverharde paden. Na Rosmalen door Den Bosch heen en dan kilometers langs een kanaal, goed voor het gemiddelde 🙂
Onder Drunen het kanaal overgestoken het natuurgebied de Loonse en Drunense duinen in. Eerst alleen maar agrarisch gebied, dan mooie fietspaden met doorkijkjes naar de zandverstuivingen. De knooppunten route leid je feilloos langs alle Horeca (zouden ze daarvoor betalen?). Ergens in dit gebied de broodjes met chocolade en kersenjam verlunched.
Na de natuur door Kaatsheuvel gefietst, weer zo’n Brabants dorp. Na de huizen en winkels achter me te hebben gelaten komt Dongen, en daarmee het einddoel in zicht. Tot zo ver ruim 75 kilometer weggetrapt.
Op het eerstvolgende terras vier ik dat met een witbier en een plat waterke. De temperatuur is nu behoorlijk hoog, dus vocht en in het bijzonder koud vocht is een feestje.
Na het terras nog 8 kilometer tot de camping, waar de tent staat om half vier. Onder de douche en op zoek naar Jan de campingbaas. Jan is druk met een verstopping, komt goed.
Broodjes voor morgenochtend op de lijst ingevuld.

Net een ijsje gegeten, een twee bollen op Deens formaat voor €2 😀
Nu op een geleende stoel dit stuk geschreven met zicht op mijn tent.