Ruigoord – Alkmaar

De Ruigenhoek is een camping om een keer terug te komen!
Vertrokken van een nog vol trekkersveld richting Egmond.

Camping De Ruijgenhoek

De eerste kilometers gewerkt aan mijn relatie met mijn fietscomputer. Gisteren vergeten op te laden en daarom nu op de fiets aan de draad. Blijkbaar is de GPS dan uit, dus af en toe een coördinaat via de telefoon. Dit aangepast in de instellingen en de eerste 3,8 kilometer zijn nu ‘indoor’. Nieuw log gestart.

Route door de duinen tot Zandvoort is veel van hetzelfde. Wel een hert langs de route, waarschijnlijk ‘ontsnapt’ uit de naastgelegen Waterleidingduinen

Zoekplaatje Hert.

In Zandvoort loopt de route vanwege de rijrichting niet over de boulevard. Even afgeslagen en in de zeewind gezeten.

Door NP Kennemerland. Een gecultiveerd stukje duinen, met een mooi slingerend fietspad. De duingebieden hier aan de Noordhollandse kust lijken heel sterk op elkaar; koningskaarsen, duindoorn, zeegras en zand. En dan heel veel. Ik zie net dat ik er niet eens een foto van heb… ☹️

Op het veer van IJmuiden naar Velsen-Noord. Hier rekken de anderhalve meter behoorlijk op… maar we hebben een mondkapje op.

Duinlunch.

Net na de Egmonds aan Zee en den Hoef op zoek naar een camping. Eén keer een huisjespark en twee keer echt vol. Nu op de stadscamping Alkmaar.

Morgen een dag samen rijden met Marc. Leuk!


Stadscamping Alkmaar, Bergerweg 201, 1817 ML Alkmaar.


Eerste 3,8 kilometer ontbreken.