Wateren – Zwolle

Na een heerlijke week met (een deel van) het gezin in Wateren weer op het zadel onderweg in de richting Rotterdam. Weersvoorspellingen voor deze dag gaan alle kanten op, dus we gaan het wel zien. Al na de eerste meters zit the tune van Willie Nelson’s ‘On the road again’ (dat heb ik moeten opzoeken) in mijn hoofd. En dat duurde wel even… 😀

Willy Nelson’s On The Road Again

De route die ik gemaakt heb in Komoot is van Wateren naar Rotterdam. Als de Garmin die probeert te berekenen is hij daar bijna een kwartier mee zoet, en dat dan om niet duidelijke redenen twee keer. Na een klein uur meldingen dat ik om moest keren of richting aanduidingen afwijkend van de route bordjes stop ik de ondersteuning en volg vanaf dan alleen de LF-9a bordjes.

Dat gaat boven verwachting erg goed… ze staan op plekken die je verwacht en ze staan er!

O.a langs of door Steenwijk, Emmen (met haven), Hasselt en Zwolle.

De route is tot de polder boven Hasselt en de provinciale weg voor Zwolle super! Tussen Steenwijk en Meppel veel gravel en bospaden. Door bossen, over de heide. Na Hasselt langs de rivier.

De geplande stop in Hasselt wordt door de uitstraling van de stadscamping ingeruild voor extra kilometers en een overnachting in Zwolle. Het pontje bij Zwolle heeft een Coronacrisis, dus vaart niet.

Trekkersveld in de boomgaard.

Eén keer regen onderweg. Na het opzetten van de tent regen zodat het koken voor de tent wordt uitgesteld. Van uitstel komt koken onder de overkapping naast het trekkersveld… Samen, of eigenlijk gelijktijdig met medekampeerders Rianne (yogadocente) en het onderwijsduo Age en Tannie macaroni met ham en ketchup gemaakt. Goede hap.


Camping Vecht en Zo, Hessenweg 14, 8028 PA Zwolle. | www.vechtenzo.nl/