Petten – Harlingen

Vandaag de eerste ‘echte’ fietsdag. Vertrokken van de camping nog voor 9 uur, naar de supermarkt voor ontbijt. Plan is naar de natuurcamping ten zuiden van Den Oever en de volgende dag met de fietsbus over de Afsluitdijk naar Harlingen.

Camping in Petten.

We rijden langs de Noordzee kust, maar hebben de zee haast nog niet gezien… tot de dijk voor Den Helder.

De Noordzee.
Op de zeedijk bij Den Helder.

Koffie in Den Helder met een stormrondje door de stad. Lunch in Hippolytushoef.

Half in de middag in Den Oever. Besloten om de bus naar Kornwerderzand vandaag te nemen en te overnachten in Harlingen. De regen valt dan al met bakken uit de hemel, dus het uitstellen van het opzetten van de tenten is ook een pré.
In Harlingen tussen twee buien (bijna) de tenten neergezet op een klein tentenveldje. Gegeten op de camping.

Nog wat foto’s gemaakt over de dijk.