Dag 4 – Gray naar Baulay

Eerste deel van de rit van vandaag volgt redelijk strak de Saone, de temperatuur gaat naar de 30 graden en de eerste lange klimmen zijn gedaan.

Vertrek van de camping zonder een bezoek aan de bakker, in de tas nog voldoende. Ontbijt aan de over van de Saone die we vandaag een groot deel van de dag gaan volgen.

Camping Municipal de Gray
Ontbijt

De eerste klimmetjes zijn de oversteken bij de kruisende wegen bij bruggen en sluizen. En die zijn er veel in de Saone.

Boten gaan hier in een tunnel door de berg

Ik zie net dat er op geen van de foto’s één van de huurboten staat die de Saone bevolken. Eigenlijk zie geen andere scheepvaart dan de camper variant op het water.

De sluizen zijn onbemand en worden bediend door de schippers. Vóór een sluis aan beide kanten hangt een lijn van oever naar oever met in het midden een trekkoord, daarmee start je het pompen van het water en het openen van de deuren. Nog nooit gezien, maar lijkt te werken 😁

Onderweg een marchée bezoek en een lunch in de schaduw aan de oever. De temperatuur loopt aardig op en haalt vandaag de 32 graden.

Lunch
Soms behoorlijk boven het dal

Na het afbuigen richting het noorden gaan we de laatste 25 kilometer de heuvels(/bergen) van het achterland in, lange en soms pittige klimmen met altijd weer een voldaan gevoel in de lange afdalingen.

Het betere klimmen op meer doorgaande wegen