Dag 7 – Nancy naar Lac Madine

Na een ochtend bezoek aan Nancy aan de oevers van de Moselle naar Pont-á-Mousson. Vijfentwintig km voor de camping aan Lac Medine de bergen in.

Een indrukwekkende stad, echt oud-Frans. Inclusief Notre Dame en een veelheid aan parken. Wat rondgereden en ontbeten in het park naast Place Stanislas.

Place Stanislas

De stad uit langs de Moselle en deze gevolgd tot Pont-á-Mousson, daar lunch gekocht. Lunch gegeten op een stoepje in het volgende dorp, bij gebrek aan een bankje.

Waar gravel groeve wordt…

Vanaf dan zo’n ruime twintig kilometer door de bergen, waarbij de warmte een extra uitdaging is. Het landschap is top, zonnebloemen, graan en groene velden. Hard werken omhoog en hard naar beneden.

Net voor bestemming geeft de dreigende lucht eindelijk zijn regen af; harde wind en forse druppels Na het inschrijven bij de camping is het ergste al weer geleden. Tent opgezet op een prima plek in een aarzelend zonnetje.

De middag gelezen en ‘s-avonds op jacht naar eten. Gegeten in het ‘pretpark’ aan de andere kant van het meer. Kralingse Plas meets Kermis meets Preston Palace…